Πώς επηρεάζουν τα κριτήρια ESG τις επιχειρήσεις

February 23, 2024
By CSE

Συνέντευξη στην εκπομπή «In Business» του Naftemporiki TV με τη Μαρία Σμιλίδου και τον Παύλο Πανταζόπουλο, παραχώρησε o Νίκος Αυλώνας, πρόεδρος του Κέντρου Αειφορίας (CSE), σχετικά με πως επηρεάζουν τα κριτήρια ESG τις επιχειρήσεις.

 

Interview about the ESG ratings by CSE's president on NAFTEMPORIKI TV

Για τα κριτήρια ESG, ο κ. Αυλώνας εξήγησε ότι είναι συγκεκριμένα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και κριτήρια εταιρικής διακυβέρνησης, τα οποία όπως είπε, «ουσιαστικά διευκολύνουν τους επενδυτές να προσανατολιστούν προς εταιρείες ή επενδύσεις που, πληρώντας αυτά τα κριτήρια, είναι βιώσιμες και πιο ισορροπημένες ως προς το περιβάλλον και ως προς την κοινωνία συνολικά. Άρα είναι κριτήρια που υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα των επενδύσεών τους στην πραγματικότητα».

Το αποτύπωμα των ESG είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού, όπως ανέφερε, ο κ. Αυλώνας, «αυτή τη στιγμή εκπροσωπούν το 50% των επενδυτικών κεφαλαίων του πλανήτη, γύρω στα 15 τρισ. δολάρια, άρα είναι οι μισές επενδύσεις που κινούνται αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, είναι κάτι πραγματικό το οποίο ενισχύει και επιταχύνει την οικονομία προς μια κατεύθυνση οικονομίας χαμηλών εκπομπών ρύπων μεταξύ άλλων.

Δείτε όλη τη συνέντευξη σχετικά με το πως επηρεάζουν τα κριτήρια ESG τις επιχειρήσεις εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=De7EdTKGdXY

 

 

 

 

Οργανισμοί που μας εμπιστεύονται